PREMIUM FROZEN

Cocktails

Smart Ice ontwikkelde een aantal premium Frozen cocktails en brengt deze onder de merknaam Smice ‘World of Frozen Cocktails’ op de markt. De technologie van Smart Ice zorgt ervoor dat alle moleculen aan elkaar binden en dezelfde vrieseigenschappen krijgen. Hierdoor kan Smart Ice als enige alcohol bevriezen bij -18 graden Celsius in plaats van -112 graden Celsius.
De ijsjes krijgen een korrelstructuur in plaats van een naaldstructuur wat zorgt voor een betere bite. Daarnaast vriezen we koolzuurgas in het product in. Ook dat is uniek en het resultaat is verbluffend. De ijskoude en bevroren cocktails zijn echte cocktailklassiekers zoals Cuba Libre, Caipirinha, Gin tonic en Mojito.

FROZEN COCKTAIL

Mojito

Een cocktail met rum, limoensap, rietsuiker, spuitwater en munt met veel ijs. Deze vindt, net als de meeste op rum gebaseerde cocktails, zijn oorsprong op Cuba. Mogelijk is het daar op de suikerplantages ontstaan. De Mojito was van origine bedoeld als medicijn.

Tegenwoordig is de Mojito in het uitgaansleven vooral populair om zijn verfrissende smaak. Over de herkomst van de naam bestaan verschillende theorieën. Mogelijk is de naam afgeleid van de mojosaus waar soms citroen door gemengd wordt. Ook kan de naam afgeleid zijn van het Spaanse woord mojado dat nat betekent.

De schrijver Ernest Hemingway stond erom bekend dol te zijn op deze cocktail. Hij dronk het vaak in de Cubaanse bar Bodeguita del medio. Hij schreef daar de volgende tekst op muur: My mojito in La Bodeguita, My daiquiri in El Floridita. Deze tekst is nog steeds, in zijn handschrift, op de muur van deze bar te lezen.

FROZEN COCKTAIL

Cuba Libre

Cola, rum en limoensap in een longdrinkglas. Cuba Libre is één van de populairste cocktails ter wereld. Volgens de legende werd deze mix geboren in een kroeg in Havana, de hoofdstad van Cuba, tijdens de Spaans-Amerikaanse Oorlog. Daar zou een kapitein naar binnen zijn gewandeld en een cocktail volgens bovenstaand recept hebben besteld. De aanwezige soldaten volgden zijn voorbeeld en het bleek een goede drank te zijn. Tijdens het drinken zou men vervolgens Cuba Libre zijn gaan roepen en zo was de naam geboren. Het werd een populaire drank die vanaf dat moment ter ere van de Amerikaanse bevrijding van Cuba werd geschonken. De Amerikanen hadden het eiland immers van de Spaanse overheersing verlost.

Voor een echte Cuba Libre moest dan ook Amerikaanse cola met Cubaanse rum worden gemengd. Jarenlang was het echter niet toegestaan om in Cuba Amerikaanse cola te importeren of in de VS Cubaanse rum in te voeren. Om die reden was het dan ook niet mogelijk om in deze landen een echte Cuba Libre te maken.

Voor een echte Cuba Libre moest dan ook Amerikaanse cola met Cubaanse rum worden gemengd. Jarenlang was het echter niet toegestaan om in Cuba Amerikaanse cola te importeren of in de VS Cubaanse rum in te voeren. Om die reden was dan ook niet mogelijk om in deze landen een echte Cuba Libre te maken.

FROZEN COCKTAIL

Gin Tonic

Een cocktail op basis van gin en tonic. Meestal gebruikt men anderhalve tot twee keer zoveel tonic als gin en voegt men ijs toe. De cocktail werd in de achttiende eeuw geïntroduceerd in het leger van de Britse Oostindië Compagnie in India.

Kruiden werden vroeger vaak medicinale doeleinden toebedeeld en jeneverbes was bijvoorbeeld het medicijn ten tijde van de zwarte pest (dacht men). Van jeneverbes is de medische werking inmiddels ontkracht, maar de in tonic aanwezige stof kinine is een bewezen antistof voor malaria.

De Britse officieren temperden de bittere smaak van de kinine met een mengsel van water, suiker, limoen en gin. Het huidige tonicwater wordt zoeter gemengd, met minder kinine, en is hierdoor minder bitter.

FROZEN COCKTAIL

Caipirinha

Een Braziliaanse cocktail met limoen, cachaça, ijs en suiker. Het maakt deel uit van wat de Brazilianen “batidas” noemen; drankjes of cocktails bestaande uit fruit en cachaça.

De drank werd oorspronkelijk gebruikt als medicijn tegen de griep. Mogelijk werden de eerste Caipirinha’s gemaakt op het platteland van São Paulo. De naam Caipirinha is afgeleid van het in Brazilië gebruikte woord Caipira. Dit is een neerbuigende term waarmee een ongeschoolde plattelandsbewoner wordt aangeduid.

In Brazilië hebben de meeste restaurants, bars en strandtenten wel caipirinha op het menu. Bij de traditionele barbecues met familie en vrienden op zondag wordt deze drank veelvuldig genuttigd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch